11 November 2011

minuman khas utk para blogger SAHAJA : T BLOGGER

assalamualaikum & hello !



ape mende bulat ini?

oke straight to the point .
after beberapa minggu aku xjejak jusco tmn u,
bile jejak je td,
keterujaan aku menemani kawanlelaki berjaya dikalahkan oleh
keterujaan melihat kedai minuman baharu : TBLOGGER .


sumpah aku xdpt perah otak aku kenapa dlm byk2 name,
name itu yang menjadi pilihan hati sang pengasas .
ada macam bunyik ala2 diskriminasi / racist disebabkan dua perkara :

1) kaum blogger je yang di mention . then, blogger2 je lah yang layak beli minuman ini?
2) huruf T menjadi pilihan which boleh mendatangkan perasaan cemburu drpd huruf2 lain .
mungkin nama pengasas itu adalah Terpandai . atau Terminum . siapa tahu .



ah, yang penting, minuman ni ala2 coolblog jugak .
mungkin ada sedikit berbeza daripada segi tambahan seperti jelly / pearl .
apa yang xade pd coolblog ialah, tambahan yang menarik dlm tblogger = puding .
tp bagi aku, coolblog lebih best sbb lebih murah .
di coolblog, nak tambah jelly / pearl = rm0.60 .
tp tblogger, rm1 .
bagaimana pula dgn rasa?
setakat ini, aku baru rasa ice blended latte+puding dgn milk tea dia .
and, boleh thn sedap !
jom usha aku punya ice blended latte+puding .
*milk tea aku xamek pic sbb same je dgn teh ais kat mane2 termasuk maple .
**sekarang ni tgh promo baru bukak buy 1 free 1, but aku xsure sampai bila :)



tadaaa ! nampak sedap x? hehe layer2 putih kat bwh tu adelah puding dia .
rasa puding tu sedap !



 everything about tblogger ni bagi aku nampak lebih casual dan matang berbanding coolblog .
*apa kau igt ni fashion kah?
no, maksud aku, daripada pemilihan tema dan warna kedai, pattern plastic, cawan, straw bla3 .
if coolblog, mcm pinky kiut-miut gitu . xgitu?
oh lupa nak highlight, ni hah kawanlelaki yang aku teman gi buat spek baru .
mata belalang . cool !




inilah aku bersama straw yang dibungkus .
mungkin ini adalah salah satu penyebab tblogger lebih mhl drpd coolblog .
aku dah hantar pic nih kepada tblogger sdn bhd ,
diharap korang dpt mendoakan aku berjaya dlm persaingan duta tblogger berkulit hitam paling maneeeeess
*apesal aku itam sgt ?



pic kedai dia aku lupa nak ambik .
oke good night !



p/s : kulit muka aku ada jerawat pasir . damn !
p/s/s : SEMUA ORANG BOLEH MINUM TBLOGGER . JANGAN TAKUT . YANG BUKAN BLOGGER, USAH GUSAR YE :)







1 comment:

  1. Hi Ella,

    Nice blog. We love it.

    We’ve been taking note of your style and we've come to be wonderfully addicted to it.
    We'd like to invite you as our 1st group of fashionista to join WhatIWear in a conquest to inspire the world,changing one wardrobe at a time.

    Click HERE to become a member - www.whatiwear.com
    Or check our blog at blog.whatiwear.com

    --
    Here are some members who have already joined us.
    Anastasia Siantar - brownplatform.com
    Andree Judd - avantgardien.tumblr.com
    Willabell Ong - paledivision.blogspot.com
    Marie Hamm - themavenpost.blogpost.com
    Paris & London - themadtwins.blogspot.com
    Alyssa Lau - theordinarypeoples.blogspot.com
    Nadine Drexler - whengreengrasswasyellowonpictures.com
    White Lace - whitelace.ro
    Becka Häggblom - sunshineinnorth.blogspot.com
    Michalina Z - stook-pook.blogspot.com
    Jessica C - westmountfashionista.com
    Claradevi Handriatmadja - luce-dale.com

    ReplyDelete